Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за термостат на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Не му се връзвай на свинчо той винаги става с дупето нагоре...
    Бер - много хора реваха от Бер преди известно време ти си знаеш.
    Бер определено е по добър от вернет. Но е по скъп с 20 кинта, май нещо такова беше.
    Стига сте го ръчкали с тоя темодатчик, та термодатчик. Да сменя термостата и да види как е хавата.
    Ако не се лъжа диагностика би хванала неработещ датчик, така ми се струва поне.

Comment

Търтея го беше написал много точно:"...стрелката трябва да е като нарисувана на 88 градуса" - цитирам по памет и е съвършено прав. Впротивен случай термостата е за смяна.

Смених моя с Бер. В началото за около 2000км беше така. Сега температурата при променливо натоварване на двигателя се променя между 70 и 92 градуса.
      Следващия ще е Вернет да видим кво ша излезе.
      Last edited by ksf; d.m.y г., 14:29.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

Моя го смених преди месец и ми поискаха 58 лв защото колегата пазарува доста части от този магазин и му правят около 10-15 % отстъпка .За моята 156 1.9 джт 1999 г излизат 2 модела термостати като моя е датчик за температурата .Аз като се интересувах за термостата първо те питат дали е с датчик но ги продават отделно термостата и датчика .Сега като смених термостата спря да ми светва и червената лампа с дюзичката.А относно температурата която датчика отчита много зависи от пътя обороти на коя предавка си околна температура .Ако тръгнеш да качваш некой баир на 2-3 предавка естествено е че температурата на водата ще иде до 90 градуса но като спускаш по нанадолнище не ми се върва да държи повече от 60-70 градуса.Не съм сигурен но алфите държат по ниска температура .Имам и ситроен хм който си държи 90 постояно а като го напъна щото въобще не вървят отива до 110 .Много съм се чудел защо е такава температурата и всеки казва че това е нормално и дори в сервиз на ситроен ми го казват същото.
        Last edited by коков; d.m.y г., 13:17.

Comment

Да кажа нещо от личен опит без претенции на голям специалист:
          1. Да,термостатите са с 1 и с 2 датчика.Моя е с 1 датчик.Предварително трябва да си се ориентирал какъв е твоя след един поглед под капака.
          2. Много хора"изпищяха" от Бер.Оказва се ,че Верне е по-добрия /не само по-евтин, няма и 50лв без отстъпка ! /Имах време и обиколих доста магазини в София и Верне се движеше м/у 50-70лв.Най-евтин беше в Боро Ауто.Датчика винаги го продават отделно.Смени си първо термостата и виж отваря ли последователно двата кръга като едновременно следиш и показанията на таблото. Датчика можеш да го смениш и без демонтаж на термостата,ако се окаже че само показанията са грешни.
          3. Температурата след загряване трябва постоянно да е около 80-90 /търтея ще каже по-точните показания/ независимо от спускане или качване на баир/е,ако е 5км баир ще има отклонения/ Но температури 110 или 60-70 градуса не са полезни за двигателя.
          Е,това е.Дано съм бил полезен на колегата.
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Да не отварям нова тема....
            В града при температура около 30-32 градуса, с включен климатик, нормално ли е колата да ми загрява до 110 градуса?(чертичката след 90)?
            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Не е нормално. Моята стигаше дотам понякога, а на извънградско държеше 70. Смених термостата и сега в града се върти малко под и над 90, а на извънградско държи съвсем малко под 90 и не мърда изобщо. Тъпото е, че тия термостати са калпави и понякога и нови са проблемни. Този, който смених беше купен от Аутоиталия и още от самото начало си беше скапан. Освен това обаче може да загрява и от водна помпа или запушен радиатор или изгоряла степен на реостата...
              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Не е нормално. Моята стигаше дотам понякога, а на извънградско държеше 70. Смених термостата и сега в града се върти малко под и над 90, а на извънградско държи съвсем малко под 90 и не мърда изобщо. Тъпото е, че тия термостати са калпави и понякога и нови са проблемни. Този, който смених беше купен от Аутоиталия и още от самото начало си беше скапан. Освен това обаче може да загрява и от водна помпа или запушен радиатор или изгоряла степен на реостата...
                Принципно без климатик колата държи 95 градуса, но като го включа и стрелката се колебае между 90 и първата чертичка след 90...
                DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Незнам какво да ги правим тия калпави термостати,моята извънграда държи 70 градуса,а вграда си качва до 90,втори термостат сменям,същата работа,вече се чудя дали не е нормално или датчика който е на термостата си е заминал!
                  156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Ми аз съм сменил радиатора и водната помпа + два термостата и реостата и сега е ток. Преди да се сменя каквото и да било е най-добре да се направи профилактика, сп. мен. Чистене на радиатора отвън и промивка на системата отвътре, ма най-често се поврежда термостата, все пак.

П.С. Честно казано аз не виждам разлика в поведението на мотора, когато държеше 70 градуса на извънградско. Разходът си беше същия. Ма, тъпото е, че преди ми е загрявала до 110 по изкачване на баир, а сега не мърда от 88.
                    Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 12:37.

Comment

Ми аз съм сменил радиатора и водната помпа + два термостата и реостата и сега е ток. Преди да се сменя каквото и да било е най-добре да се направи профилактика, сп. мен. Чистене на радиатора отвън и промивка на системата отвътре, ма най-често се поврежда термостата, все пак.

П.С. Честно казано аз не виждам разлика в поведението на мотора, когато държеше 70 градуса на извънградско. Разходът си беше същия. Ма, тъпото е, че преди ми е загрявала до 110 по изкачване на баир, а сега не мърда от 88.
                      Е добре де реално 100-110 градуса фатално много ли са?!
                      DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                        Е добре де реално 100-110 градуса фатално много ли са?!
                        Не, последствия няма да има, но не е нормално да се вдига дотам. Виж си и реостата. Може да е изгоряла първата скорост на перката и да се включва чак на втората.

Comment

Не, последствия няма да има, но не е нормално да се вдига дотам. Виж си и реостата. Може да е изгоряла първата скорост на перката и да се включва чак на втората.
                          Къде да гледам за него и какво?!
                          DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Според мен 110 градуса са си адцки много и ако я караш така вероятноста да прецакаш гарнитурата ,а и главата е доста голяма.
                            А отностно моя проблем аз също смятам,че 70 градуса не са зле нито за мотора нито за разхода и затова си карам така,но по-малко от това вече не е добре!
                            156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

Първоначално публикувано от Quattro Покажи съобщение
                              Според мен 110 градуса са си адцки много и ако я караш така вероятноста да прецакаш гарнитурата ,а и главата е доста голяма.
                              А отностно моя проблем аз също смятам,че 70 градуса не са зле нито за мотора нито за разхода и затова си карам така,но по-малко от това вече не е добре!
                              Колега, по-скоро 100 градуса. 110 става като я карам в червения сектор, а като я карам спокойно с климатик и 34 градуса вън е около 95-100.
                              Last edited by milev86; d.m.y г., 19:54.
                              DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

Working...
                              X